GD 2023/36 B Rygning i lejemål var misligholdelse, men blev ikke bevist af Udlejer

En nylig sag ved Boligretten i Aalborg kaster lys over vigtigheden af klare vilkår i lejekontrakter, særligt omkring rygning indendørs. Sagen involverede en lejer (L), som efter 4 års beboelse opsagde sit lejemål. Udlejeren (U) påstod, at lejemålet var misligholdt grundet rygning indenfor, hvilket strider imod lejekontraktens § 11, og krævede betaling for malerarbejde og afvaskning.

Domstolens Afgørelse

Boligretten skulle vurdere, om U havde løftet bevisbyrden for rygning i lejemålet. Trods vidneudsagn fandt retten det ikke bevist, at L havde røget indendørs og frifandt derfor L. Afgørelsen understreger betydningen af dokumentation og bevisbyrde i tvister om lejekontrakters vilkår.

Lektioner fra Sagen

Denne sag fremhæver, hvor kritisk det er for udlejere at sikre, at lejekontrakter er klart formuleret og forståelig for begge parter. Det viser også vigtigheden af at indsamle konkret dokumentation, når man hævder misligholdelse baseret på kontraktens vilkår. I det konkrete tilfælde, var 1 dommer ud 3 dog af den opfattelse at det var bevist at lejer havde røget. Bevisbyrden er altså udlejers. Hvis du har mistanke om at der ryges i lejemålet, bør der indhentes fx. erklæringer fra naboer, måske kan der findes cigaretskod ved lejemålet eller lign. 

Bliv medlem og læs hele dommen

SAPU rådgiver private der udlejer bolig, og vi anvender retspraksis meget i vores daglige arbejde. Det er vores mission at være udlejers daglige sparringspartner i forbindelse med deres udlejning. 

Fordele ved Medlemskab i SAPU

Fordele ved Medlemskab i SAPU

  • Økonomisk Besparelse: Årligt medlemskab starter fra 1.499 kr. for basis (1-2 lejemål), hvilket giver betydelige besparelser sammenlignet med månedlige betalinger.
  • Juridisk Rådgivning: Ubegrænset adgang til telefonisk rådgivning og SAPU Chat, som sikrer hurtig og professionel hjælp til lejeretlige spørgsmål.
  • Standarddokumenter: Adgang til nødvendige blanketter og dokumenter for at forenkle administrationen af lejemål.
  • Sagsbehandling: Mulighed for juridisk repræsentation og bistand i tvister til medlemstakst, hvilket sikrer økonomisk fordelagtige vilkår.
  • Advarselsregister: Adgang til SAPU Listen, et unikt advarselsregister over lejere, der tidligere har misligholdt lejeforhold.
  • Optimering af Udlejningsforhold: Hjælp til at vurdere og gennemføre lejeforhøjelser samt optimering af lejeforhold.
  • Formidling af Lejemål: SAPU kan assistere med at finde passende lejere, hvilket minimerer risikoen for problemer.
  • Seminarer og Kurser: Rabat på seminarer og adgang til online seminarer og premium indhold for at styrke din viden og kompetencer.
  • Huslejevurdering: Inkluderet i medlemskabet, hvilket hjælper udlejere med at fastsætte korrekt husleje indenfor lovens rammer.
  • Årlig Besparelse: Betal for 1 eller 2 år forud og opnå yderligere besparelser, hvilket gør medlemskabet endnu mere økonomisk attraktivt.
Opret medlemskab hos SAPU og få adgang med det samme.

 

eller skriv til os her hvis du vil ringes op for en dialog om SAPU medlemskab er det rigtige for dig. 


Sælg din udlejningsejendom gratis med Ejendomsdepotet! 

Besøg Ejendomsdepotet og opret en gratis profil.
Du kan sætte din egen udlejningsejendom til salg uden forpligtelser til mægler. 

Du kan også oprette en køberprofil og lade andre vide hvilken udlejningsejendom du gerne vil købe.
Ejendomsdepotet er skabt sammen med Husleje.dk og SAPU og er ganske gratis!