GA 2020/03 Lejer var bundet af sine underskrifter på fraflytningsrapport


Vigtigheden af Underskrifter i Fraflytningssager

Vigtigheden af Underskrifter i Fraflytningssager

En nylig afgørelse fra Ankenævnet har kastet lys over betydningen af underskrifter i juridiske tvister relateret til lejeaftaler og ejendommens tilstand ved fraflytning. Sagen GA 2020/03 fremhævede en situation, hvor en lejer (L) blev bundet af sine underskrifter på en fraflytningsrapport med to separate underskriftsfelter, hvilket blev afgørende for sagens udfald.

Sagens Resumé

L opsagde sit lejemål og var involveret i en tvist med udlejeren (U) omkring betaling for istandsættelse baseret på en fraflytningsrapport. Ankenævnet afgjorde, at L var bundet af sine underskrifter på rapporten, hvilket indikerede accept af betaling for de nævnte arbejder. Det afgørende her, var at Fraflytningsrapporten havde 2 felter, hvoraf det ene tydeliggjorde at lejer var enig i de rejste krav. 
Sagen indeholder i øvrigt også en bekræftelse af følgende forhold, som vi kender fra tidligere retspraksis: 

  • Lejer anses som indkaldt, uanset at frist for indkaldelse ikke er overholdt, når lejer møder op til syn. 
  • Fristen i LL §187 (daværende §98) for udlejers indkaldelse og fremsendelse af rapport, starter ikke før samtlige nøgler er afleveret

Vi har frigivet ny rapport

Baseret på både denne afgørelse, samt lignende afgørelser har vi valgt at tydeliggøre lejers "valg" i vores fraflytningsrapport. Du kan hente den seneste udgave under vores Dokumenter (kræver medlemskab), som er opdateret til at afspejle praksis både i relation til ovenstående dom, men også retspraksis fra domstolene. 

Konklusion

Denne sag fremhæver nødvendigheden af, at lejere grundigt gennemgår og forstår alle dokumenter, de underskriver, især i forbindelse med fraflytning. Det er afgørende at være opmærksom på detaljerne og konsekvenserne af sin underskrift.

Bliv medlem og læs hele dommen

SAPU rådgiver private der udlejer bolig, og vi anvender retspraksis meget i vores daglige arbejde. Det er vores mission at være udlejers daglige sparringspartner i forbindelse med deres udlejning. 


 

eller skriv til os her hvis du vil ringes op for en dialog om SAPU medlemskab er det rigtige for dig. Sælg din udlejningsejendom gratis med Ejendomsdepotet! 

Besøg Ejendomsdepotet og opret en gratis profil.
Du kan sætte din egen udlejningsejendom til salg uden forpligtelser til mægler. 

Du kan også oprette en køberprofil og lade andre vide hvilken udlejningsejendom du gerne vil købe.
Ejendomsdepotet er skabt sammen med Husleje.dk og SAPU og er ganske gratis!