GD 2022/12 V Anbefalet brev blev anset som fremkommet ved aflevering i opgangen

I en nylig retssag blev det afgjort, at det er vigtigt for udlejere at kende lovgivningen om adgang til lejemål og varsling af ophævelse af lejemål samt at kunne dokumentere deres kommunikation med lejere. I denne sag havde udlejeren varslet adgang til lejemålet, men da lejeren ikke gav adgang, sendte udlejeren et anbefalet ophævelsesbrev, som blev lagt uden for lejerens dør, da brevsprækken var tillukket med tape. Retten afgjorde, at meddelelserne blev betragtet som fremkommet til lejeren, og at udlejeren derfor var berettiget til at skaffe sig adgang til lejemålet som varslet. Endvidere at lejer måtte acceptere udlejers ophævelse. 

Dommen viser, at det er vigtigt for udlejere at kende lovgivningen og kommunikere korrekt med lejere for at sikre, at meddelelser når frem til lejer og at dokumentere at meddelelserne er modtaget.

Her er nogle af grundene til, at det er vigtigt for udlejere at være medlem af SAPU og have adgang til deres indgående kendskab til retspraksis:

  • SAPU's ekspertise kan hjælpe udlejere med at håndtere udfordringer i forbindelse med udlejning og sikre, at udlejer overholder lovgivningen.
  • SAPU's medlemmer kan få adgang til juridisk rådgivning, standarddokumenter og sagsbehandling, som kan hjælpe dem med at kommunikere korrekt med lejere og dokumentere deres henvendelser og kommunikation.
  • SAPU kan hjælpe med at sikre, at meddelelser når frem til lejere på korrekt vis og dokumentere, at meddelelserne er modtaget.
  • SAPU har indgående kendskab til retspraksis og kan hjælpe med at finde relevante domme og anden retspraksis, som kan være en hjælp for udlejere i deres sager.

Så hvis du vil være godt forberedt på at håndtere udfordringerne i dit lejeforhold, er det vigtigt at blive medlem af SAPU og have adgang til deres juridiske ekspertise og viden om retspraksis.

Dommen kan rekvireres fra SAPU i dens fulde tekst hvis du er medlem. Kontakt os blot via Chatten på din konto.