GD 2024/22V Udlejer mister istandsættelseskrav, procedurefejl

En nylig afgørelse fra Vestre Landsret understreger, hvor alvorligt det kan være, hvis en udlejer ikke følger de korrekte procedurer ved fraflytning. I den pågældende sag mistede udlejeren retten til at kræve istandsættelse, fordi der hverken var afholdt indflytningssyn eller fraflytningssyn, og der manglede dokumentation for lejemålets stand ved fraflytningen.

Udlejer havde lejet en bolig ud og ønskede at opkræve udgifter til istandsættelse fra lejer ved fraflytning. Desværre for udlejer var der ingen dokumentation, såsom en fraflytningsrapport eller fotodokumentation, der kunne bevise, at lejemålet var i dårlig stand ved fraflytningen. Selvom der var fremlagt et tilbud fra et malerfirma som bevis på istandsættelsesomkostningerne, fandt Landsretten, at dette ikke var tilstrækkeligt. På grund af de manglende flyttesyn og utilstrækkelig dokumentation blev udlejers krav afvist.

Denne sag er desværre ikke enestående. Mange udlejere mister deres istandsættelseskrav, fordi de ikke overholder reglerne for ind- og fraflytningssyn, ikke overholder fristerne, eller fordi fraflytningsrapporten mangler den nødvendige specifikation. Selv små fejl i proceduren kan betyde, at du som udlejer står uden mulighed for at kræve istandsættelse, uanset om lejemålet faktisk har behov for det.

Hvordan undgår du disse fejl? Få hjælp fra SAPU!

Hos SAPU er vi eksperter i at sikre, at alle processer omkring ind- og fraflytningssyn overholdes korrekt. Vi hjælper med at sikre, at synene bliver udført, og at der udarbejdes en flytterapport, der overholder alle krav. Dette minimerer risikoen for, at du som udlejer mister retten til at kræve istandsættelse ved fraflytning.

Er du i tvivl om, hvorvidt dine procedurer er i orden, eller står du allerede i en situation, hvor du har brug for hjælp? Som medlem af SAPU kan du få en professionel vurdering af din sag, så du er sikker på, at alt er på plads. Vi står klar til at rådgive dig om, hvordan du bedst beskytter dine rettigheder som udlejer og undgår dyre fejl.

Lær af andres fejl – undgå at miste retten til at kræve istandsættelse. Kontakt SAPU i dag og få hjælp til at sikre din lejekontrakt og dine krav ved fraflytning.

Bliv medlem og læs hele dommen

SAPU rådgiver private der udlejer bolig, og vi anvender retspraksis meget i vores daglige arbejde. Det er vores mission at være udlejers daglige sparringspartner i forbindelse med deres udlejning. 


 

eller skriv til os her hvis du vil ringes op for en dialog om SAPU medlemskab er det rigtige for dig.