GD 2022/36 B Ny dom: Lejers pligt til at oprette kundeforhold ved forsyningsselskaber

Boligretten har netop afsagt en interessant dom i en sag mellem to lejere og deres udlejere. Sagen omhandler en uenighed om betaling af el og varme i en lejeperiode. Dommen berører spørgsmål om rettigheder og forpligtelser i lejeforhold, og hvordan fejl og manglende kommunikation kan påvirke udfaldet. SAPU vil dykke ned i denne sag og analysere de juridiske aspekter og konsekvenser. 

Klik her for at læse vores dybdegående analyse og få indblik i, hvordan denne dom kan have betydning for dig som udlejer: 

GD 2022/36 B L havde pligt til at henvende sig til el- og varmeforsyningsselskaberne, hvorfor L skulle refundere udgifterne til el og varme, som U havde hæftet for – U’s krav var ikke forældet ved passivitet

Først et kort resume af sagen: 

I denne boligretsag handler konflikten om, hvorvidt lejerne, L1 og L2, skal betale omkostninger for el og varme, som tidligere ejere, V1 og V2, utilsigtet betalte i lejeperioden. Lejerne skulle tilmelde sig forsyningsselskaberne, men det skete ikke, hvilket førte til uenighed om betalingen. Sagen belyser vigtigheden af kommunikation og klarhed i lejeaftaler. For at få indsigt i rettens afgørelse og hvordan dette kan påvirke dig som lejer eller udlejer, følg linket til den fulde analyse.


SAPU rådgiver udlejere - vi kan hjælpe dig uanset om du er privat person eller selskab. 

Mange udlejere oplever udfordringer og bekymringer i forbindelse med udlejning af deres ejendom. Hos SAPU forstår vi dine bekymringer og arbejder hårdt for at hjælpe dig med at navigere i lejeret og sikre dine interesser som udlejer.

Ved at blive medlem af SAPU får du adgang til eksklusive medlemsfordele, herunder juridisk vejledning, opdateret information om retspraksis og lejeretlige spørgsmål, adgang til vores boligportal og meget mere. Vi er her for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine lejeforhold og minimere risikoen for uenigheder og tvister med lejere.

Hvis du ønsker at sikre dig, at dine lejeforhold håndteres professionelt, og at du får den bedste rådgivning og støtte, er SAPU det rigtige valg for dig. Tøv ikke med at tilmelde dig og oplev, hvordan vi kan gøre en forskel for dig som udlejer.

Tilmeld dig SAPU nu